BİL YANSIN

PROJE SORUMLUSU GÜLŞEN DAVULCU
KATEGORİK ALANLAR Akademik Başarıların Arttırılması
UYGULAMA ADI BİL YANSIN
UYGULAMA AMACI    Öğrencilerin korkulu rüyası haline gelen çarpım tablosu öğrenme işini daha
eğlenceli hale getirerek ezberden daha çok yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktır.
    Ayrıca tasarımın elektrik devrelerini bir öğrencinin velisinin yapmış olması ile de veli okul iş birliğinin arttırılması ve velilerin eğitim öğretime aktif olarak katılması amaçlanmıştır.
UYGULAMANIN ÖZETİ    LED Işıklı Bil Yansın Çarpım Tablosu iki bölümden oluşmaktadır. Üst kısımda
çarpım tablosu soruları, alt kısımda ise 1'den 100'e kadar sayılar bulunmaktadır.
Her soru ve sayının önünde vidalar vardır. Tüm bu vidalar ise birbirlerine seri elektrik devresiyle bağlıdır. İletim çubuğunun üst bölümde yer alan işlemlerden herhangi  birinin önünde bulunan vidaya, diğer çubuğun da altta bulunan sayılardan sorunun  doğru cevabının karşısındaki vidaya aynı anda dokundurulmasıyla üstteki led ışıklar ve "TEBRİKLER" yazısının ışıkları yanmaktadır. Sorunun cevabı dışında bir sayıya  dokundurulduğunda ise ışıklar yanmamaktadır. Böylelikle öğrencilerin hem eğlenerek hem de uygulama yaparak çarpım tablosunu daha rahat ve eğlenceli şekilde öğrenme fırsatı elde etmeleri ve sürekli olarak tekrar edebilme olanağı ile öğrendiklerini kalıcı hale getirebilmeleri sağlanmaktadır.
KURUM DIŞI PAYDAŞ VE
ORTAKLAR
Öğrenci velisi
UYGULAMADA KARŞILAŞILAN
ZORLUKLAR VE DİKKAT EDİLECEK
HUSUSLAR
   Bil Yansın oldukça kolay uygulanabilir bir eğitim materyali olduğu için uygulamada
zorluk ile karşılaşılmadı. Duvara sabitlendiği için son derece güvenli bir şekilde
öğrencilerin kullanımına her an hazır  bir şekilde beklemektedir.
ELDE EDİLEN SONUÇLAR     2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Aralık ayının başından itibaren sınıf içinde sürekli olarak Bil Yansın sayesinde sınıfın büyük bir çoğunluğu çarpım tablosunu kolay bir şekilde öğrendi. Geçtiğimiz yıla nazaran gözle görülür bir fark ortaya çıktı.
    Eğlenceli bir etkinlik olmasından  dolayı öğrencilerin derslere karşı ön yargıları kırıldı.
    Boş vakitlerinde arkadaşlarıyla beraber Bil Yansın başında vakit geçirmeleri arkadaşlık ilişkilerinin gelişmesine de oldukça katkı sağladı.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NASIL
SAĞLANACAK?
   Bil Yansın oyunu çarpım tablosunun ilkokulda tüm sınıf seviyelerinde bulunan bir
konu olmasından dolayı rahatlıkla her eğitim-öğretim yılında kullanılabilir bir materyaldir.

DİĞER OKULLARA
YAYGINLAŞTIRILABİLİR Mİ?
   Bil Yansın oyunu içeriği değiştirilerek diğer derslere ait konulara da adapte edilebilir bir eğitim materyalidir. Örneğin üst kısımda şehir isimleri yazmayan bir Türkiye haritası, alt kısımda da şehir isimlerinin yazdığı bir tasarım ile rahatlıkla Sosyal Bilgiler dersinde şehirlerin yerlerinin öğretiminde kullanılabilir.

29-12-202329-12-202329-12-202329-12-202329-12-2023

29-12-2023