ANNEM/BABAM SINIFIMDA

ANNEM/BABAM SINIFIMDA

29.12.2023 122

 

PROJE SORUMLUSU: ARZU BAYRAK

KATEGORİK ALANLAR: Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin arttırılması

Toplumsal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerin yürütülmesi

UYGULAMA ADI: Annem/Babam Sınıfımda

UYGULAMA AMACI: Velilerimizin eğitim öğretim sürecine aktif bir şekilde dahil olmasını sağlamak,

Velilerimizin çocuklarını sınıf ortamını yakından gözlemlemesini sağlamak,

Öğretmen- veli- öğrenci işbirliğini arttırmak,

Öğrenci motivasyonunu arttırmak, öğrencinin okula ve eğitim-öğretime karşı olumlu tutum geliştirmesini sağlamak.

UYGULAMANIN ÖZETİ:   Kutlanacak olan belirli gün ve haftalar öğretmen tarafından belirlenir ve velilere duyurulur. Belirlenen günlerde etkinlik yapmak isteyen gönüllü veliler, öğrencisi ile birlikte karar vererek, hangi günü kutlamak istediklerini öğretmene bildirir. Veliler tek veya ikili gruplar halinde çalışabilir. Etkinlik gününden en geç bir hafta önce öğretmen ve veli iletişime geçerek, uygulanması planlanan etkinlik/etkinlikler hakkında fikir alış verişinde bulunurlar. Öğretmen gerekli gördüğü durumlarda yapılacak çalışma ile ilgili değişiklikler önerebilir fakat çoğunlukla, etkinliğin sorumluluğu ve kontrolü öğrenci ve velidedir. Veli ve öğrencisi gerekli materyal hazırlığını birlikte yaparlar. Etkinlik; belirlenen gün ve ders saatinde uygulanır. Uygulama sırasında veli ve öğrencisi aktiftir. Öğretmen gözlemcidir, gerekli gördüğü durumlarda açıklama ve yönlendirme yaparak müdahale edebilir.

KURUM DIŞI PAYDAŞ VE ORTAKLAR: Sınıf velileri

UYGULAMADA KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR: Etkinliğin planlanma aşamasında veli-öğretmen iletişimi önemlidir. Yapılacak çalışmaların detaylarının bilinmesi etkinliğin uygulanmasını kolaylaştırır. Bazı durumlarda velilerin, etkinliği ya da günün anlam ve önemini öğrencilere yeterince aktaramama konusunda çekincelerinin olması, uygulamada zorluk yaratabilir. Bu gibi durumlarda öğretmen devreye girerek velilere yardımcı olup onları desteklemelidir.

ELDE EDİLEN SONUÇLAR:   Özellikle sınıfta anne/babasını gören öğrencinin motivasyonunda ve derse karşı tutumunda olumlu yönde değişiklikler görüldü.

Öğrencilerin sınıf ortamında öğretmen dışında farklı bir kişi ile etkileşime geçmesi iletişim becerilerini olumlu yönde etkiledi.

Veliler sınıf ortamını tanıyıp gözlemleme fırsatı buldu.

Veliler okula, öğretmene ve eğitim öğretim etkinliklerine karşı daha objektif bir bakış açısına sahip oldu.

 Veli-öğretmen ilişkisi güçlendi, iletişimi arttı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NASIL SAĞLANACAK? Her sınıf seviyesinde uygulanabilir bir projedir. Her yıl veliler katılımlarının artırılması amacı ile cesaretlendirilip, farklı etkinlikler ile desteklenerek sürdürülebilirlik sağlanabilir.

DİĞER OKULLARA YAYGINLAŞTIRILABİLİR Mİ? Evet

GÖREV ALAN ÖĞRENCİ SAYISI: 34

GÖREV ALAN VELİ SAYISI: 8

GÖREV ALAN DİĞER KİŞİ SAYISI: -

 

29-12-202329-12-202329-12-2023